Home - Nieuws - Diensten - Adressen - Lid worden
   
 

Scouts Zandvliet - Kludde

(Toon op kaart)

Koepel: FOS Open Scouting [80]

Website: http://kludde.scoutnet.be
Adres: Derde Weg 3, 2040 Zandvliet

verhuur
Wij verhuren ons lokaal: Seascoutslokaal Zandvliet.

Novastoshnah: zeehondjes van 5 jaar tot 8 jaar Anders dan bij welpen en varende die zich kenmerken door de nest en kwartierwerking, vertrekken we bij zeehonden vanuit één groep. Door avontuurlijke activiteiten leren de zeehonden samen te spelen en zich zelfzeker te gedragen in groep. Concreet zijn knutselen, zingen, leren zwemmen en spelen de voornaamste activiteiten. Indien het weer het toelaat gaan ze tijdens de zomer mee naar de Binnenschelde aan "de Schelp" om wat in het water te plonzen. In de winter wordt er om de twee weken flink geoefend in het zwembad. Jungle: welpen van 8 jaar tot 11 jaar De Welpen,onder leiding van Kaa, zijn onderverdeeld in "nesten" met aan het hoofd van elk nest, de nestleid(st)er, bijgestaan door de hulpnestleid(st)er. Al spelend worden de kinderen technieken aangeleerd die een bijdrage leveren tot hun geestelijke en lichamelijke ontwikkeling. Dit alles op het thema van het Jungleboek, waarin het hordeleven, het samenspel, de rode draad vormt. In de zomer leren zij zeilen met kleine bootjes, de optimistjes, op een beschutte zone op de Binnenschelde aan "De Schelp". Varende van 11 jaar tot 18 jaar Zeilen is niet langer een droom, maar wordt werkelijkheid. In de winter worden de vletten opgeknapt om er in de zomer leuke zeilavonturen mee te kunnen beleven. Naast zeilen en roeien trek je ook het bos in, kan je badges verdienen en leer je nautische technieken.. De varende verzamelen in "kwartieren". Elk kwartier heeft een kwartiermeester. Tijdens het vaarseizoen, van mei tot oktober, vindt men de varende meestal op het water. Tijdens het winterseizoen zijn ze verantwoordelijk voor het onderhoud van hun vloot.

Waar?

1. De basis: Onze basis is gelegen aan de Derde Weg 3 te Zandvliet, een deelgemeente van Antwerpen vlak tegen de Nederlandse grens. Vroeger was het gebouw een boerderij maar daar is vandaag de dag niet veel meer van te merken (hoewel na een heerlijk potje ravotten we er soms wat beestachtig kunnen uitzien). Het hele gebouw is door de jaren heen flink opgelapt en het resultaat mag er ook best wezen. 2. Het terrein: Ons terrein is gelegen vlak naast de dijk die ons beschermt tegen het Schelde-Rijnkanaal. Het bestaat uit een groot grasveld met daarachter nog eens een even groot bos. Midden op het grasveld kijkt onze vlaggemast trots over de omgeving uit en houdt ons in het oog. Het geheel is langs alle kanten ingesloten door (ondiepe) beken. Aan de voorzijde van het gebouw ligt wat wij noemen "de zandvlakte". Dit is een immense opgespoten vlakte met tal van speelmogelijkheden. Zo is er een immense put waar je fantastisch verstoppertje kan spelen. Een stukje verderop ligt ook nog een bos. Aan speelmogelijkheden zeker geen gebrek. Hoewel onze lokalen vrij rustig gelegen zijn is het slechts een kwartiertje wandelen van de dorpskern van Zandvliet. De dichtstbijzijnde bushalte ligt op amper 500 meter van de basis. Een stukje verder, aan de andere kant van de autosnelweg, ligt het grensoverschrijdende Moretusbos. Dit bos is zelfs groot genoeg om er droppingen van ettelijke kilometers te organiseren zonder dat je er enig teken van beschaving zult tegenkomen. 3. Zomerbasis: Zomerligplaatsen van de varende takken: Jachthaven Theodorus Bergen op Zoom, Vermuideweg Zomerligplaatsen niet varende takken: Binnenschelde Bergen op Zoom

Wanneer?

van april tot en met oktober geven wij scouts van 10u tot 17u van november tot en met maart geven wij scouts van 13u tot 17u.

Lidgeld?

Das?

dasJouw vereniging nog niet op de kaart? Meld je dan aan.
 

 

Over Spinternet | Contacteer ons | Algemene voorwaarden

Valid XHTML 1.0 Transitional


© Spinternet 2009